Bij de inbraak op Linkedin bleek hoeveel mensen nog altijd een zwak wachtwoord hebben. Gebruik daarom het vernieuwde Linkpass voor ijzersterk en gebruiksvriendelijk wachtwoordbeheer. LastPass is al een tijdje een van onze favoriete online wachtwoordbeheerders. Niet alleen omdat het grotendeels gratis is, maar ook omdat het zo naadloos samenwerkt met je favoriete browser en meest […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Bij de inbraak op Linkedin bleek hoeveel mensen nog altijd een zwak wachtwoord hebben. Gebruik daarom het vernieuwde Linkpass voor ijzersterk en gebruiksvriendelijk wachtwoordbeheer.

LastPass is al een tijdje een van onze favoriete online wachtwoordbeheerders. Niet alleen omdat het grotendeels gratis is, maar ook omdat het zo naadloos samenwerkt met je favoriete browser en meest bezochte websites.

[download_file]

De makers van LastPass spelen in op de toevloed van online diensten en netwerken die je voortdurend vragen om registraties en logingegevens. In tegenstelling tot andere wachtwoordbeheerders als KeyPass worden je gegevens met stevige encryptie online opgeslagen in de LastPass Vault, zodat je er vanaf elke computer eenvoudig bij kunt, via de webinterface of een van de vele browserextensies/bookmarklets.

Bij registratie van een nieuwe site biedt LastPass je automatisch aan de loginnaam op te slaan, maar is ook in staat om een veilig wachtwoord te genereren. Je kunt die sites opslaan in categorieën, zodat je ze later eenvoudig terug kunt vinden.

Een andere sterke eigenschap is zijn vermogen om webformulieren in te vullen, waarbij je meerdere identiteiten kunt aanmaken voor de vele registraties die websites voor je voeten gooien. Het is zelfs mogelijk om toestemmingen in te stellen voor die verschillende identiteiten en het is mogelijk om met meerdere gebruikers een enkele LastPass-account te hebben.

Wie LastPass voor de volle honderd procent vertrouwt, kan ook notitiebriefjes toevoegen met creditcardgegevens en ID-nummers. In versie 2.0 komt daar de mogelijkheid bij om vertrouwelijke documenten in de online kluis op te slaan, waarbij gratis gebruikers tot 50 MB versleutelde opslag krijgen.

Zenuwachtig
We begrijpen helemaal dat de meeste mensen wat zenuwachtig worden van een gratis programma dat aanbiedt om al zijn wachtwoorden op een plek op het internet op te slaan. Met ondersteuning van multifactor authenticatie, wat betekent dat je naast je wachtwoord ook je telefoon of een stuk papier gebruikt voor extra beveiliging, wil LastPass je wat meer gerust stellen.

Gebruik LastPass als verzamelplaats voor minder belangrijke registraties of sla je er je meest gevoelige accounts mee op. Hoe dan ook, dit is een van de meest gebruiksvriendelijke en krachtige wachtwoordbeheerders die we kennen, die er met het opslaan van geheime documenten alleen maar beter op is geworden.

Wij bieden hier de 32-bits Windows-installatie, die een plug-in voorziet voor Internet Explorer, Firefox of Chrome en je eenvoudig een account laat aanmaken. Voor de 64-bits Windows-versie of andere besturingssystemen kun je op de site terecht.