Juridische tegenslag voor Apple

Een Britse rechter heeft beslist dat HTC geen patenten van Apple schendt. Drie van de vier patenten zijn zelfs ongeldig verklaard.

Het enige patent dat volgens Bloomberg overeind bleef gaat over Apple’s fotobeheersoftware. Maar ook daar heeft HTC volgens de rechtbank niets geschonden. De overige drie gingen over multitouch software, alfabet-wijzigende software en de functie om met je vinger over het scherm te glijden om een iPhone of iPad te ontgrendelen.

Dezelfde vier patenten worden later dit jaar ook door een Duitse rechtbank onder de loep genomen. Apple voert momenteel een patentstrijd tegen HTC en Samsung in vier continenten en in meer dan tien landen.

[related_article id=”158256″]

“We vinden het jammer dat Apple de voorkeur geeft aan een strijd in de rechtbank boven een strijd op de markt”, laat een woordvoerder van HTC weten. Al is het bedrijf wel blij met de uitspraak.

Apple heeft nog niet laten weten of het in beroep gaat, maar liet de volgende reactie optekenen: “We vinden concurrentie gezond, maar concurrenten moeten hun eigen technologie creëren, niet die van ons stelen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business