Nieuws

Gmail voor het eerst groter dan Hotmail

Gmail onttroont Hotmail als grootste webmailprovider ter wereld, nadat de Microsoft-dienst jarenlang de dienst uitmaakte.

Op de officiële Google-blog kondigde de zoekmachine vlak voor het weekeinde aan dat het op dit moment 425 miljoen actieve Gmail-gebruikers heeft. Volgens Venture Beat heeft het daarmee sinds januari 75 miljoen nieuwe zieltjes gewonnen, toen Google nog aangaf 350 miljoen gebruikers te hebben.

Daarmee is de webmaildienst volgens officiële cijfers voor het eerst groter dan Hotmail, dat vorig jaar tijdens zijn vijftiende verjaardagsfeestje nog 364 miljoen gebruikers claimde. Uiteraard zijn beide genoemde getallen afkomstig uit eigen keuken en is de telling van Microsoft bovendien bijna een jaar oud.

[related_article id=”161452″]

Als het aan onderzoeksbureau ComScore ligt, heeft Gmail de titel van ’s werelds grootste webmaildienst nog niet binnen. Het zegt dat Hotmail nog steeds een groter aantal unieke bezoekers heeft (325 miljoen) en dat ook Yahoo (298 miljoen) de Google-dienst nog altijd voor blijft (289 miljoen).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business