Nieuws

Nederland wil offensief cyberleger

Nederland bereidt zich voor op de oorlog van de 21ste eeuw en wil weldra in staat zijn cyberaanvallen uit te kunnen voeren.

De Nederlandse Minister van Defensie Hans Hillen, zo schrijft Nu.nl, heeft grote ambities op het gebied van digitale oorlogsvoering. Op het Cybersymposium in Breda maakte hij vandaag bekend dat hij een Cyber Defense Commando zal oprichten.

"Het uitschakelen van een tegenstander blijft de bijzondere taak van de krijgsmacht. Ook in het digitale domein", zei Hillen ter plaatse. Hij wil daarnaast de bevoegdheden van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) uitbreiden, voor ‘zowel de bescherming van de eigen infrastructuur als het uitvoeren van operaties.’

Hillen kijkt ook nadrukkelijk naar de hackersgemeenschap als mogelijke bron van toekomstig militaire ondersteuning. De minister vindt dat zogenoemde ‘white hat hackers’ het Nederlandse leger kan helpen lekken op te sporen en de defensie te versterken. “Waarom zou een ‘white hat hacker zich niet willen inzetten bij de verdediging van zijn eigen land?”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business