De Computer Crime Unit van de politie heeft drie personen opgepakt die verdacht worden van een cyberaanval op ArcelorMittal. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in Luik, Hoei en Doornik. De drie voerden onder de naam van hacktivistencollectief Anonymous een aanval uit op de servers van de website van de staalgroep ArcelorMittal. Ze vervingen de homepagina van […]

Advertentie

De Computer Crime Unit van de politie heeft drie personen opgepakt die verdacht worden van een cyberaanval op ArcelorMittal. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in Luik, Hoei en Doornik.

De drie voerden onder de naam van hacktivistencollectief Anonymous een aanval uit op de servers van de website van de staalgroep ArcelorMittal. Ze vervingen de homepagina van het staalverwerkend bedrijf door een eigen pagina met hun eisen.

Al snel werden de Computer Crime Unit (CCU) van de Brusselse federale gerechtelijke politie en de Federal Computer Crime Unit bij het onderzoek betrokken. De cyberflikken volgden technische sporen om twee verdachten in België te identificeren. In een ander dossier werd nog een andere verdachte gevonden.

Bij de huiszoekingen bij de drie verdachten is hun IT-materiaal in beslag genomen voor verder onderzoek.

Advertentie