Nieuws

Kodak tegen Apple: ‘Blijf van onze patenten af’

Kodak stapt naar de rechter om Apple te beletten aanspraak te maken op patenten die de fotomaker nodig heeft om bankroet te voorkomen.

Kodak zegt in zijn aanklacht dat Apple ten onrechte het eigendom opeist van tien patenten die voortkwamen uit een gezamenlijk project waar de bedrijven begin jaren negentig aan werkten. De gewraakte patenten draaien rondom de zoeker die te vinden is op de lcd-schermpjes van camera’s, valt in de aanklacht te lezen.

Ze maken onderdeel uit van een portfolio van meer dan 700 patenten rondom gebruik in camera’s en smartphones, waarmee de camerafabrikant sinds 2001 meer dan 3 miljard dollar aan licensiegeld opstreek.

[related_article id=”158256″]

De rechtszaak komt slechts een week nadat Kodak van de faillissementsrechter gedaan probeerde te krijgen om te oordelen dat Apple ‘geen belang’ heeft in de patentverkoop. Maar diezelfde rechter wees het verzoek af en adviseerde Kodak in plaats daarvan een rechtszaak aan te spannen tegen het bedrijf uit Cupertino.

Kodak beschuldigt Apple van opzettelijke vertraging van de patentverkoop, die in augustus plaatsvindt. Ook Flashpoint Technology,  een Amerikaanse multimediaspecialist, wordt beschuldigd van dezelfde sabotage. Het bedrijf claimt dat Apple zijn aanzienlijke cashreserves inzet ‘als list’, omdat het van plan zou zijn enkele van de bewuste patenten aan te schaffen en zo een voordelige prijs wil afdwingen.

“Apple en FlashPoint proberen te profiteren van Kodaks moeilijke financiële positie”, verklaarde het bedrijf. “Die positie zal verslechteren als schuldeisers geen waarde kunnen halen uit de patenten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business