Hacker: “ik heb 79 banken gehackt”

Hacker Rackz0r claimt dat hij klantinformatie van 79 banken heeft bemachtigd. Ook van Belgen circuleren er gegevens.

De man in kwestie heeft een bestand online gezet met ongeveer 1.700 namen van Visa- en MasterCard-klanten. Veel details over de hack zijn er niet beschikbaar. De dader in kwestie zegt op Twitter dat hij al drie maanden bezig is met zijn aanvallen op de banken.

Rackz0r is naar eigen zeggen niet binnengedrongen in de systemen van Visa en MasterCard, maar bemachtigde de gegevens via de banken. Welke dat zijn geeft hij niet prijs, enkel de Amerikaanse bank Chase (van J.PMorgan Chase) wordt bij naam genoemd.

[related_article id=”161920″]

Ook Belgen en Nederlanders
In het document dat de hacker vrijgeeft staan namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers. Ook staat er telkens bij om het om Visa- of MasterCardgebruikers gaat. Ook een handvol Belgen en Nederlanders staan tussen de lijst.

De vraag is wel hoeveel data Rackz0r echt bezit. Zelf geeft hij geen kredietkaartnummers vrij. De blog Belsec claimt dat de hacker 50 gigabyte aan bankdata heeft bemachtigd. Maar dat wordt noch door Rackz0r, noch door anderen bevestigd. Bovendien is niet duidelijk of het dan enkel om klanteninformatie gaat of ook andere data.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business