Nieuws

Facebook wil mobiel nummer voor veiligheid

 Facebook is gestart zijn gebruikers aan te raden hun mobiele nummer te geven als extra veiligheidsmaatregel in het geval dat hun account wordt gekaapt.

De sociale netwerksite zet sinds kort een nieuwe boodschap bovenaan de nieuwsfeed van profielpagina’s, waarin het tips geeft over het veilig houden van Facebook-accounts.

Een bijgevoegde link leidt naar zijn beveiligingspagina, waar de profielsite voorbeelden geeft van bekende oplichtpraktijken, adviseert een uniek wachtwoord te kiezen en dus ook vraagt een mobiel nummer in te voeren waar vervangende wachtwoorden naar toe kunnen worden gestuurd.

Het verzoek is vooral een manier om snel van wachtwoord te kunnen wisselen als een Facebook-account is gekraakt, terwijl voorheen gebruikers nog moesten wachten op een e-mail. De nieuwe pagina is de volgende stap in een veiligheidsoffensief dat Facebook is gestart.

Het lijkt alsof Facebook in aller ijl catastrofes wil voorkomen zoals bij Linkedin en Last.fm, maar volgens TechCrunch was de extra veiligheidslaag al in ontwikkeling voordat deze inbraken plaatsvonden. 

De nieuwe boodschap is voorlopig nog maar bij een select aantal accounts te vinden, maar Facebook zal de nieuwe pagina de komende tijd uitrollen naar de hele site.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business