Rex Mundi, de hackers die eerder al Belfius-dochter Elantis hackten, dreigen nu sollicitatiegegevens van interimkantoor AGO-interim vrij te geven. De hackersgroep heeft naar eigen zeggen de gegevens van tienduizend Belgische en Franse sollicitanten. Als voorbeeld hebben ze een handvol gegevens online gezet. Daarin staat onder meer de naam, woonplaats, telefoonnummer, sis-kaart, rijksregisternummer en e-mailadres. Nog […]

Advertentie

Rex Mundi, de hackers die eerder al Belfius-dochter Elantis hackten, dreigen nu sollicitatiegegevens van interimkantoor AGO-interim vrij te geven.

De hackersgroep heeft naar eigen zeggen de gegevens van tienduizend Belgische en Franse sollicitanten. Als voorbeeld hebben ze een handvol gegevens online gezet. Daarin staat onder meer de naam, woonplaats, telefoonnummer, sis-kaart, rijksregisternummer en e-mailadres.

Nog opmerkelijker is de taal die gebruikt wordt in de gegevens. AGO-interim heeft bij de omschrijving van zijn kandidaten zaken staan als:

“Scheelt iets mee. Enorm zweten en hoesten. Drugs? Geen mobiliteit en geen plannen toe. Zelfs geen fiets, twijfels over zijn eerlijkheid ivm vroegere werkervaringen. Zie referenties laatste werkgever zeker te gebruiken, liegt over alles, is niet gemotiveerd om te werken.”

Idiotentaks
De hackers eisen nu 100.000 euro van AGO-Interim of het zal de gegevens van tienduizend andere werkzoekenden ook online gooien. Rex Mundi zegt zelf dat het bedrag nog meevalt gezien de data volgens de hackers onbeveiligd op een server stond die makkelijk te kraken was.

Het is niet het eerste wapenfeit van Rex Mundi. Begin mei eisten ze 150.000 euro van Belfius-dochter Elantis. Volgens Het nieuwsblad heeft de bank niets betaald en is er intussen ook niets gebeurd.

Via: Het Nieuwsblad.