Specificaties Windows 8 tablet Dell gelekt

Onder meer Dell zal dit najaar een tablet op Windows 8 uitbrengen. De specificaties zijn nu al bekend.

Het gaat om een zakelijke tablet op Windows 8, maar een ander model dan de tablet op Windows RT waarover al eerdere geruchten waren (Windows RT is de naam van Windows 8 op ARM-toestellen). Neowin kon documenten van Dell bemachtigen waarin staat dat de Latitude 10 Tablet ergens tussen november en januari zal uitkomen.

Het gaat om een 10 inch toestel op een 1,5 GHz Dual Core Atom processor (Clover Trail) met een dock dat uitkomt in twee uitvoeringen. Hierbij kan je kiezen tussen een 2 cell of 4 cell batterij. Afhankelijk hiervan bedraagt de dikte 10,5 mm of 13,4 mm.

[related_article id=”152275″]

Specificaties Windows 8 tablet Dell gelekt. Foto: Neowin

Beeld: Neowin.

Voor opslag spreekt het document over “tot 128 GB SSD-opslag” wat doet vermoeden dat er ook kleinere versies komen.

Naast een dock komt het toestel met een optionele stylus en Gorilla glass en is er een microfoon, een HD webcam en Microsoft Lync ingebouwd. Op vlak van aansluitingen heeft de Latitude 10 HDMI, mobiel internet, een ethernetaansluiting en vier usb-poorten.

Ultrabooks
Bovenstaand model is niet de enige tablet waar het bedrijf aan werkt. Daarnaast zou het bedrijf volgens Neowin werken aan ultrabooks voor in een zakelijke omgeving. Deze dunne toestellen met lange batterijduur bevatten vaak te weinig aansluitingen maar dat hoopt het bedrijf op te vangen met een dock.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business