Een werkversie van de nieuwe Hotmail-interface lekt uit, die de herkenbare Metro-interface van Windows 8 aan zijn hart drukt. De website LiveSide.net kwam op de proppen met uitgelekte screenshots, waarin de nieuwe Hotmail de hoekige Metro-stijl heeft geadopteerd en een stuk geschikter lijkt voor touchscreeninterfaces. Recente functies als Sweep en het vastpinnen van boodschappen zijn […]

Advertentie

Een werkversie van de nieuwe Hotmail-interface lekt uit, die de herkenbare Metro-interface van Windows 8 aan zijn hart drukt.

De website LiveSide.net kwam op de proppen met uitgelekte screenshots, waarin de nieuwe Hotmail de hoekige Metro-stijl heeft geadopteerd en een stuk geschikter lijkt voor touchscreeninterfaces.

Recente functies als Sweep en het vastpinnen van boodschappen zijn gehandhaafd, maar de nieuwe interface is wel een stuk minimalistischer dan de huidige versie.

Credit:Liveside.net

In de gelekte screenshots wordt in plaats van Hotmail de naam Newmail gevoerd, al is de kans groot dat Microsoft deze naam slechts als werktitel gebruikt. Uit de tekst op de afbeeldingen valt af te leiden dat Microsoft streeft naar strakkere integratie met Twitter en Facebook en dat ook eigen diensten als Skydrive en Calendar beter toegankelijk worden.

Hoe en wanneer het nieuwe Hotmail tevoorschijn zal komen is nog onbekend. Pas als de definitieve versie van Windows 8 op de markt komt, weten we meer.
 

Advertentie