Sinds kort kun je als Telenet-klant kosteloos overstappen op een goedkoper internetabonnement. Bovendien krijgen de bestaande formules op 24 juni een serieuze upgrade. Telenet geeft zijn huidige internetformules (Basic Internet, Fibernet en Fibernet XL) vanaf 24 juni een serieuze upgrade. Zo verdubbelt voor Basic Internet de downloadlimiet tot 100 GB per maand en stijgt de […]

Advertentie

Sinds kort kun je als Telenet-klant kosteloos overstappen op een goedkoper internetabonnement. Bovendien krijgen de bestaande formules op 24 juni een serieuze upgrade.

Telenet geeft zijn huidige internetformules (Basic Internet, Fibernet en Fibernet XL) vanaf 24 juni een serieuze upgrade. Zo verdubbelt voor Basic Internet de downloadlimiet tot 100 GB per maand en stijgt de downloadsnelheid van 20 naar 30 Mbps. Ook klanten met een BasicNet (XL) en Fibernet (XL)-formule krijgen meer waar voor hun geld. Het volledige overzicht van de veranderingen vind je hier.

Niet voor trouwe klanten?
Dat is goed nieuws voor wie onlangs klant werd bij Telenet maar veel trouwe klanten zitten nog met een van de vele oudere formules (ComfortNet (XL), ExpressNet (XL en Plus), Mono, Duo, TurboNet (XL), Telenet Starter en Telenet Easy). Hun trouw wordt dus niet rechtstreeks beloond maar ze kunnen sinds kort wel gratis overstappen naar een goedkoper abonnement, dat bovendien in veel gevallen dezelfde of zelfs betere specificaties heeft.

Sinds oudher hanteert Telenet een administratieve kost van 50 euro voor bestaande klanten die willen overstappen naar een goedkopere formule. Ook nu wordt die 50 euro nog vermeld op de klantendienst-pagina van Telenet maar in de praktijk is hij sinds 16 april van dit jaar niet meer van tel, antwoordt woordvoerder Stefan Coenjaerts aan onze redactie. De fout op de Telenet-site wordt zo snel mogelijk aangepast, laat Coenjaerts nog weten.

Tot twintig euro per maand minder
Wie tevreden is met zijn huidige internetformule wat de snelheid en het downloadvolume betreft maar niet de prijs, doet er goed aan om de specificaties eens naast die van de nieuwe formules te leggen. Als je momenteel bijvoorbeeld ExpressNet XL hebt bespaar je vanaf 24 juni liefst 20 euro per maand bij een overstap naar Basic Internet. Je download-snelheid en limiet blijven gelijk en je uploadsnelheid wordt zelfs verdubbeld.

Waar je wel op moet letten bij een overstap naar FiberNet of FiberNet XL is dat je modem geschikt is. Als dat nog niet het geval is, betaal je eenmalig 75 euro voor een recenter exemplaar. Al wordt die kost voor trouwe klanten volgens Coenjaerts soms kwijtgescholden.

table.tableizer-table {border: 1px solid #CCC; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px;} .tableizer-table td {padding: 4px; margin: 3px; border: 1px solid #ccc;}
.tableizer-table th {background-color: #104E8B; color: #FFF; font-weight: bold;}

Basic Internet Vanaf 24 juni ExpressNet Xl Vandaag
Downloadsnelheid 30 Mbps Downloadsnelheid 30 Mbps
Uploadsnelheid 2,5 Mbps Uploadsnelheid 1,25 Mbps
Volume 100 GB Volume 100 Gb