Andy Rubin, de topman achter Google Android, laat weten dat zijn bedrijf tegenwoordig 900.000 Androidtoestellen per dag activeert. Rubin maakte het nieuws kort bekend op Twitter waar hij in de eerste plaats ontkende dat hij plannen had om Google te verlaten. No plans to leave Google.Oh, and just for meme completeness — there are over […]

Andy Rubin, de topman achter Google Android, laat weten dat zijn bedrijf tegenwoordig 900.000 Androidtoestellen per dag activeert.

Rubin maakte het nieuws kort bekend op Twitter waar hij in de eerste plaats ontkende dat hij plannen had om Google te verlaten.

Dat foute gerucht werd gelanceerd door blogger en technolologiespecialist Robert Scoble op Google+. Hij beweerde dat Rubin zou overstappen naar Cloudcar, een jong bedrijf waar Rubin enkele vrienden heeft.

De Android-topman reageerde op Google+ door te verduidelijken dat hij voor de mensen van Cloudcar een kantoorruimte heeft beschikbaar gesteld. Net zoals daar al een ander bedrijf zit. “Ik ga niet werken voor een van hen en ik heb geen enkele intentie om Google te verlaten”, aldus Rubin.

Groter dan iOS?
Dat Rubin gelijk met de ontkenning cijfers over Android vrijgeeft is geen toeval. Deze namiddag start in de VS WWDC, de ontwikkelaarsconferentie van Apple. Mogelijk gaat Apple daar gelijkaardige cijfers vrijgeven over iOS en wil Rubin op voorhand dat feestje in de kiem smoren.