Bing gaat bij de resultaten van zoekopdrachten voortaan ook resultaten van Encyclopedia Britannica opnemen. Microsoft sloot een overeenkomst met de encyclopedie. Daarbij zal er een zoekresultaat op de site beknopte resultaten van Enclyclopedia Britannica bevatten. Ook voor het naslagwerk zelf is het een nieuwe start. Na 244 jaar op papier stopte de papieren versie in […]

Advertentie

Bing gaat bij de resultaten van zoekopdrachten voortaan ook resultaten van Encyclopedia Britannica opnemen.

Microsoft sloot een overeenkomst met de encyclopedie. Daarbij zal er een zoekresultaat op de site beknopte resultaten van Enclyclopedia Britannica bevatten.

Ook voor het naslagwerk zelf is het een nieuwe start. Na 244 jaar op papier stopte de papieren versie in maart en was de enclyclopedie enkel nog online of op pc beschikbaar.

Concreet krijg je als gebruiker doorgaans een kleine foto en nuttige feiten over het onderwerp te zien. Dit samen met links naar vertrouwde bronnen. Wie bijvoorbeeld ‘Giordano Bruno’ intikt krijgt meteen te zien dat het een Italiaanse filosoof, astronoom en occultist was uit de zestiende eeuw die stierf op de brandstapel.

Ook in Europa?
In een blogpost zegt het bedrijf dat de functie gisteren werd aangekondigd. Wel is het onduidelijk in welke mate de indexering van de encyclopedie te zien is. Microsoft zegt zelf niets over de uitrol, maar op het moment van schrijven kregen we hier geen encyclopedische informatie voorgeschoteld.

Zo krijgen we wanneer we Giordano Bruno op De Belgische versie van Bing.com intikken de encyclopedie niet te zien. Klikken we door via de Amerikaanse versie dan verschijnt de Italiaanse Filosoof wel.

Advertentie