De gelekte wachtwoorden bij LinkedIn worden dubbel misbruikt. Phishers sturen valse mails rond waar je zogezegd je gegevens moet bevestigen. Gisteren raakte bekend dat er een paar miljoen wachtwoorden van LinkedIn zijn gelekt. Om die reden is het aan te raden dat iedere gebruiker zijn wachtwoord meteen verandert. Oplichters maken nu handig gebruik van die […]

Advertentie

De gelekte wachtwoorden bij LinkedIn worden dubbel misbruikt. Phishers sturen valse mails rond waar je zogezegd je gegevens moet bevestigen.

Gisteren raakte bekend dat er een paar miljoen wachtwoorden van LinkedIn zijn gelekt. Om die reden is het aan te raden dat iedere gebruiker zijn wachtwoord meteen verandert.

Oplichters maken nu handig gebruik van die paniek. Ze sturen mails uit die zogezegd van LinkedIn afkomstig zijn waarin je je e-mailadres moet bevestigen door op een link te klikken, meldt de New York Times. Maar wie dat doet komt terecht op sites van illegale apotheken.

LinkedIn heeft op dit moment de gecompromitteerde accounts geblokkeerd en eigenaars een e-mail gestuurd met instructies om hun wachtwoord te herstellen. Maar in dat bericht staan geen links.


Geen velden gevonden.