Hackers hebben niet minder dan 6.458.020 gehashede wachtwoorden op straat gegooid. Gebruikers veranderen hun wachtwoord best zo snel mogelijk. Volgens The Verge werd de hack bekendgemaakt op een Russisch forum. Gezien het enorme aantal was het eerst twijfelachtig of het wel klopte, maar verschillende beveiligingsexperten bevestigen intussen de echtheid ervan. Het gaat niet om de […]

Advertentie

Hackers hebben niet minder dan 6.458.020 gehashede wachtwoorden op straat gegooid. Gebruikers veranderen hun wachtwoord best zo snel mogelijk.

Volgens The Verge werd de hack bekendgemaakt op een Russisch forum. Gezien het enorme aantal was het eerst twijfelachtig of het wel klopte, maar verschillende beveiligingsexperten bevestigen intussen de echtheid ervan.

Het gaat niet om de losse wachtwoorden maar wel de gehashede versies. Ze zijn gecodeerd met SHA-1, maar ook dat valt te kraken met behulp van een aantal tools. Volgens The Verge zal de kans op kraakbaarheid vooral afhangen van hoe complex je wachtwoord is.

Wie LinkedIn gebruikt verandert best onmiddellijk zijn of haar wachtwoord. Dat kan je door op de site rechtsboven op je naam en dan op ‘instellingen’ te klikken. Vervolgens kan je op die pagina je wachtwoord wijzigen.

Ook andere diensten
In realiteit is de kans groot dat je het wachtwoord voor LinkedIn ook gebruikt voor andere diensten zoals e-mail, Facebook, Twitter enz… Ook hier wijzig je best je wachtwoord zodat kwaadwilligen niet met hetzelfde wachtwoord ook hier proberen in te breken.

Gebruikersnamen
Een voorlopig onduidelijke vraag is of ook de namen van de accounts circuleren. Beveiligingsspecialist Ronald Prins van Fox-IT, die de wachtwoordhashes kon bemachtigen, gaat er van uit dat ook zij circuleren zegt hij op Twitter.

LinkedIn zelf heeft via de microblogsite intussen laten weten dat het de zaak onderzoekt.

Advertentie