Asus maakt maandag bekend dat het zijn pc’s gaat uitrusten met de Android-emulator BlueStacks. Op de Taiwanese techbeurs Computex, waar Asus een hele reeks Windows 8-toestellen presenteert, maakt het de samenwerking met BlueStacks bekend. Deze ‘appspeler’, waar we eerder dit jaar een recensie over schreven, maakt het mogelijk om Android-apps te downloaden en gebruiken in […]

Advertentie

Asus maakt maandag bekend dat het zijn pc’s gaat uitrusten met de Android-emulator BlueStacks.

Op de Taiwanese techbeurs Computex, waar Asus een hele reeks Windows 8-toestellen presenteert, maakt het de samenwerking met BlueStacks bekend. Deze ‘appspeler’, waar we eerder dit jaar een recensie over schreven, maakt het mogelijk om Android-apps te downloaden en gebruiken in een Windows-omgeving.

Asus zal vanaf de eerste week van juni BlueStacks gaan meeleveren binnenin zijn [email protected] entertainmentplatform, dat standaard wordt meegeleverd met al zijn verkochte pc’s en laptops. In eerste instantie dus voor Windows 7-toestellen, maar bij de lancering van Windows 8 zal BlueStacks ook een plekje krijgen op dit besturingssysteem.

Er zit wel een addertje onder het gras: Asus-klanten kunnen BlueStacks 6 maanden lang vrij gebruiken, maar moeten vanaf dan abonnementsgeld betalen. Wie dat niet wil, kan de emulator nog wel gebruiken, maar krijgt dan alleen nog toegang tot een beperkt aantal populaire Android-apps.

Advertentie