Als eerste pc-fabrikant toont Asus zijn eerste Windows 8-modellen, waaronder twee alles-in-een pc’s, een paar ultrabooks en de eerste officiële tablets. De Taiwanese techbeurs Computex is deze week het toneel van een hele serie aankondigingen rondom Windows 8 en Acer doet de aftrap. Met de nieuwe modellen wil Acer het beeld doen vergeten van een […]


Als eerste pc-fabrikant toont Asus zijn eerste Windows 8-modellen, waaronder twee alles-in-een pc’s, een paar ultrabooks en de eerste officiële tablets.

De Taiwanese techbeurs Computex is deze week het toneel van een hele serie aankondigingen rondom Windows 8 en Acer doet de aftrap. Met de nieuwe modellen wil Acer het beeld doen vergeten van een pc-fabrikant die specialiseert in plastic budgetmodellen.

Alle Windows 8-machines zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, zoals de Aspire S7-serie, bestaande twee superlichte ultrabooks met een schermdiagonaal van respectievelijk 13,3 inch en 11,6 inch.


Acer Aspire S7 (13,3-inch)

De behuizing van het kleinere model is slechts 12 mm dik en geheel uit alimunium gemaakt, terwijl het grotere model een glossy, witte buitenkant heeft, gemaakt van het oersterke Gorilla Glass. Beide modellen hebben een aanraakscherm, zoals je zou verwachten van moderne Windows 8-laptops.

Acer Aspire S7 (13,3-inch)

Opvallend is dat beide modellen Full HD-displays hebben en verlichte toetsenborden. Verdere specificaties zijn nog niet bekend, al wordt verwacht dat de ultrabooks op de nieuwste Ivy Bridge-processoren van Intel zullen draaien. Acer claimt een batterijleven van 12 uur voor het 13,3-inch model en 9 uur voor de aluminium 11,6-versie.

Eerste Windows 8-tablets
Uiteraard ontbreken Windows 8-tablets niet aan de lancering, met de Iconia W700 en Iconia W510. Eerstgenoemd model heeft een 11,6 Full HD-scherm en een standaard, waardoor deze overmaatse tablet makkelijker te hanteren is. Zo kan de W700 bijvoorbeeld schuin en verticaal worden geplaatst voor specifieke handelingen. Bovendien beschikt dit model over drie usb 3.0 poorten.

De kleinere W510 beschikt over een 10,1-inch aanraakscherm en wordt geleverd met een verwijderbaar toetsenbord, zodat de tablet in een netbook kan worden veranderd.

Credit: CNet Asia

Tenslotte komt Acer met twee alles-in-een pc’s, uiteraard wederom met aanraaktechnologie. De grotere Aspire 7600U (27-inch) laat tot 64 gelijktijdige aanrakingen toe, waardoor meerdere mensen het tegelijk kunnen gebruiken. Zowel de Aspire 7600U als de kleinere Aspire 5600U (23-inch) beschikken over Full HD-scherm, Dolby-surroundgeluid en kunnen aan de muur worden gemonteerd.

Credit: CNet Asia

We verwachten deze week nog flink meer Windows 8-hardwarenieuws vanuit Taiwan.