De volgende versie van Apple’s mobiel besturingssysteem krijgt een verregaande integratie met Facebook. Applicatiebouwers kunnen zo makkelijk gebruik maken van de logingegevens. Algemeen wordt verwacht dat iOS 6 binnen een dikke week op Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie wordt voorgesteld. Volgens Techcrunch zal daar worden onthuld dat de software een integratie krijgt met het sociaal netwerk. Vorig […]

Advertentie

De volgende versie van Apple’s mobiel besturingssysteem krijgt een verregaande integratie met Facebook. Applicatiebouwers kunnen zo makkelijk gebruik maken van de logingegevens.

Algemeen wordt verwacht dat iOS 6 binnen een dikke week op Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie wordt voorgesteld. Volgens Techcrunch zal daar worden onthuld dat de software een integratie krijgt met het sociaal netwerk.

Vorig jaar deed Apple met iOS 5 een soortgelijke integratie met Twitter die het later ook doortrok naar OS X Mountain Lion. Maar het is onduidelijk of het om een soortgelijke integratie gaat.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten opgaan over een integratie. Voor Facebook zou het alleszins een goede aak zijn omdat het nog vrij zwak staat op de mobiele advertentiemarkt. Dit in tegenstelling tot Apple dat met de iPhone, iPad en bijhorende applicatiewinkel wel alomtegenwoordig is.

De Worldwide Developer Conference (WWDC) begint op 11 juni. Dan zal er meer bekend worden over wat de volgende versie van iOS (en dus ook de volgende iPhone en iPad) te bieden heeft.