Google heeft een aantal topleveldomeinen aangevraagd waaronder de humoristische domeinextensie .lol. Bedrijven die een alternatieve domeinextensie willen, moesten hun aanvraag voor afgelopen woensdag indienen bij internetbeheerder ICANN. In totaal werden ongeveer 1.900 TLD"s aangevraagd. De volledige lijst wordt op 13 juni geopenbaard. .google Op de officiële Google-blog kondigt Vint Cerf, Chief Internet Evangelist bij de […]

Advertentie

Google heeft een aantal topleveldomeinen aangevraagd waaronder de humoristische domeinextensie .lol.

Bedrijven die een alternatieve domeinextensie willen, moesten hun aanvraag voor afgelopen woensdag indienen bij internetbeheerder ICANN. In totaal werden ongeveer 1.900 TLD"s aangevraagd. De volledige lijst wordt op 13 juni geopenbaard.

.google
Op de officiële Google-blog kondigt Vint Cerf, Chief Internet Evangelist bij de zoekgigant, aan dat Google TLD"s heeft aangevraagd in minstens vier verschillende categorieën. Daartoe horen domeinextensies voor kernproducten als Google Docs (.docs), YouTube (.youtube) maar ook TLD"s als .lol, dat volgens Cerf creatieve mogelijkheden biedt.

Een nieuw topleveldomein kost eenmalig 185.000 dollar plus een jaarlijkse onderhoudskost van 25.000 dollar. Volgens een bron van de nieuwssite AdAge heeft Google meer dan 50 TLD"s aangevraagd. ICANN gaat de aanvragen in stappen afhandelen. De internetbeheerder begint met een pakket van 500 TLD"s. Het zal waarschijnlijk nog even duren voor die effectief op het internet beschikbaar zijn.