Het gaat hoe langer hoe slechter met ACTA. Het anti-piraterijverdrag is verworpen door drie belangrijke comités in het Europees Parlement. Het gaat om het Comité rond Burgerrechten (LIBE), Juridische kwesties (JURI) en het comité rond Industrie, Onderzoek en Energie (ITRE). In alle drie werd ACTA weggestemd. ACTA heeft als doel anti-piraterij en anti-namaak maatregelen te […]

Advertentie

Het gaat hoe langer hoe slechter met ACTA. Het anti-piraterijverdrag is verworpen door drie belangrijke comités in het Europees Parlement.

Het gaat om het Comité rond Burgerrechten (LIBE), Juridische kwesties (JURI) en het comité rond Industrie, Onderzoek en Energie (ITRE). In alle drie werd ACTA weggestemd.

ACTA heeft als doel anti-piraterij en anti-namaak maatregelen te harmoniseren, zowel binnen Europa als in de rest van de wereld. Maar omdat het verdrag in besloten kring zonder veel transparantie werd opgesteld, is er fel protest tegen het verdrag.

Een vierde comité, dat van Internationale Handel (INTA) spreekt zich op 21 juni uit. In juli zou ACTA dan voor het voltallige Europese Parlement worden gestemd. Al lijkt een goedkeuring stilaan zwaar op de helling te staan nu verschillende landen en politici zich tegen het verdrag hebben uitgesproken.

Advertentie