Azelis integreert ERP CRM en BI om commerciële activiteiten te verbeteren

Chemiedistributeur Azelis werkt met een geïntegreerd ERP-systeem van Avanade dat vanaf de allereerste dag eenvoudig te gebruiken was. Het zorgde voor een enorme verbetering tegenover de vele verschillende systemen die de organisatie aan een reeks fusies en overnames had overgehouden. Het geïntegreerde ERP-platform voor heel de groep, die in 32 landen actief is, leidt tot meer efficiëntie, een betere samenwerking en lagere kosten.

Aan het centrale ERP-systeem werden allerlei toepassingen gekoppeld, zoals een toepassing op maat voor een centraal beheerd prijsbeleid dat de marges beter beschermt. De verkopers beschikken ook over een CRM-systeem dat ogenblikkelijk een totaalbeeld van de klant kan tonen, zowel op kantoor als op verplaatsing. Managers kunnen dankzij de gekoppelde business intelligence-toepassing allerlei standaardrapporten bekijken en zelf aanmaken.

[download_file]

De gezamenlijke toepassingen vormen een sterke basis voor nieuwe groei: dankzij de uniforme IT-omgeving zal Azelis toekomstige overnames veel sneller integreren.

Uitdaging
Na de integratie van alle bedrijfsgegevens en -processen in een centraal ERP-systeem wilde Azelis de klantengegevens eraan koppelen, veel vlotter allerlei kritieke informatie uit het systeem kunnen raadplegen en een centraal prijsbeleid voeren.

Oplossing
Het ERP-systeem van Azelis werkt op basis van Microsoft Dynamics AX, waaraan allerlei andere software van Microsoft werd gekoppeld, zoals Microsoft Dynamics CRM voor klantenbeheer, Microsoft Reporting Services voor business intelligence en Microsoft .NET voor prijsberekeningen. Het zorgde voor relatief eenvoudige en volledig geïntegreerde toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business