De geruchtenmolen rond Facebook draait overuren. Het bedrijf zou het bedrijf achter browser Opera willen kopen en werkt aan een eigen smarthpone. De website Pocket-Lint haalt bronnen dicht bij Facebook aan die zeggen dat Facebook de aanschaf van Opera Software overweegt, het bedrijf achter de Opera-webbrowser. Als dat waar is, dan zou de prijs ongeveer […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De geruchtenmolen rond Facebook draait overuren. Het bedrijf zou het bedrijf achter browser Opera willen kopen en werkt aan een eigen smarthpone.

De website Pocket-Lint haalt bronnen dicht bij Facebook aan die zeggen dat Facebook de aanschaf van Opera Software overweegt, het bedrijf achter de Opera-webbrowser. Als dat waar is, dan zou de prijs ongeveer even hoog liggen als bij de overname van Instagram, iets over het miljard dollar. De waarde (marktkapitalisatie) van Opera wordt op zo’n 650 miljoen euro geschat.

Bovendien heeft Opera een kleine maar heel trouwe schare aanhangers. Toch kan hun loyale aanhang niet verhinderen dat zowel Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari meer gebruikers hebben. Opera zou volgens recente cijfers van StatCounter maar 1,72 procent van de browsermarkt in handen hebben. Het marktaandeel van Opera zou met een overname door Facebook dus ongetwijfeld de hoogte in schieten.

Een browser die het beste uit Facebook naar boven haalt, het lijkt een geniaal idee. Maar echt origineel is het niet, want zo’n browser bestaat al met RockMelt. Die is gebaseerd op Chromium, de openbronwebbrowser van Google. Het marktaandeel van RockMelt is enkel met een erg gevoelige microscoop waarneembaar.

Leuk detail: op dit moment vermeldt Facebook Opera zelfs niet al ondersteunde browser. Dat zal toch nog even moeten veranderen.

Een ander venster op Facebook is de mobiele telefoon. En ook daarover gaan er volop geruchten de ronde. Maakt Facebook een eigen smartphone of niet?