Verschillende documenten tegelijk openen

Verschillende documenten tegelijk openen

Er bestaan heel wat verschillende documenttypes en voor elk type bestaat er wel een aangepast leesprogramma. Vervelend als je inderdaad met uiteenlopende documenten te maken hebt en je telkens een andere applicatie moet opstarten. Met STDU Viewer is dat wellicht niet langer nodig.

STDU Viewer mikt vooral op technische en wetenschappelijke publicaties en dat blijkt meteen uit de ondersteunde bestandsformaten. Naast uiteenlopende afbeeldingen (waaronder PSD, EMF, PNG, TIFF, JPG en PNG) herkent  het programma ook nog PDF, DjVu, XPS, JBIG2, WWF, FB2, TXT, TCR, PalmDoc (PDB), DCX, AZW, MOBI en EPub. Iets minder wetenschappelijk lijken ons CBR en CBZ. Dat zijn namelijk de formaten bij uitstek voor stripverhalen, maar goed: ook voor wetenschappers hoeft de boog niet altijd gespannen te staan.

[download_file]

Handig is alvast de interface met tabbladen, zodat je diverse, uiteenlopende documenten tegelijk kan inladen. Die komen dan elk op een ander tabblad terecht.

Afhankelijk van het documenttype kan je miniatuurafbeeldingen opvragen, pagina’s roteren, in- en uitzoomen, enz. Ook eigen bladwijzers creëren is mogelijk – zodat je het document later makkelijk weer op de gewenste plaats kan openen – evenals het exporteren van tekstselecties en afbeeldingen. Tekst doorzoeken hoort er eveneens bij.

Het programma is wel alleen gratis voor niet-commercieel of educatief gebruik en dat moet je ook zo aangeven bij de installatie van de tool. STU GoViewer bestaat tevens in een draagbare versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business