Uit een enquête onder klanten van Paragon Software blijkt dat veel opslagspecialisten weinig kaas hebben gegeten van veilige back-ups. Paragon vroeg zo’n tienduizend eigenaren van zijn betaalde Hard Disk Manager, een geavanceerd programma voor schijfbeheer, een twintigtal vragen over hun back-upgewoonten. Uit hun antwoorden blijkt dat een aanzienlijk deel van de pc-gebruikers niet op de […]

Advertentie

Uit een enquête onder klanten van Paragon Software blijkt dat veel opslagspecialisten weinig kaas hebben gegeten van veilige back-ups.

Paragon vroeg zo’n tienduizend eigenaren van zijn betaalde Hard Disk Manager, een geavanceerd programma voor schijfbeheer, een twintigtal vragen over hun back-upgewoonten. Uit hun antwoorden blijkt dat een aanzienlijk deel van de pc-gebruikers niet op de hoogte is van beproefde methoden voor schijfonderhoud en veilig opslaan.

Zo gaf 15 procent van de ondervraagden aan dat het back-ups op dezelfde schijf opslaat als de gegevens die het nu juist van een eventuele ramp wil redden.  Bovendien gebruikt ongeveer de helft geen bestandsversnipperaar wanneer ze een oude harde schijf met pensioen sturen. Opvallend, omdat het Paragon-programma is uitgerust met een veilige functie voor het wissen van schijven.

Naast deze ‘back-up bloopers’ komen er nog andere interessante feiten naar voren uit de enquête. Meer dan de helft van de klanten zegt geen cloudopslag te gebruiken voor het maken van back-ups en tweederde van hen gebruikt geen migratiesoftware als ze overstappen naar een nieuwe computer.

SSD nog ongewild
Tenslotte voorspellen de antwoorden voorlopig weinig goeds voor de adoptie van SSD-opslag. Bijna veertig procent van de ondervraagden is voorlopig niet van plan om SSD te gaan gebruiken, terwijl maar 23 procent er over denkt om in de nabije toekomst over te stappen.

De resultaten van het onderzoekje zijn vooral opvallend, omdat het betaalde Paragon Hard Disk Manager specifiek is bedoeld voor computergebruikers die meer gewend zijn te werken met partitiebeheer, back-up en schijfonderhoud.