De Xios Hogeschool start in september met een postgraduaat om mobiele applicaties te ontwikkelen. De opleiding focust op iOS, Android en HTML5. De opleiding, die hoofdzakelijk doorgaat op de campus in Diepenbeek, zal één academiejaar duren. “We richten ons vooral op professionele bachelors. Het zijn dus hoofdzakelijk informatici die zich verder willen specialiseren,” zegt Tristan […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Xios Hogeschool start in september met een postgraduaat om mobiele applicaties te ontwikkelen. De opleiding focust op iOS, Android en HTML5.

De opleiding, die hoofdzakelijk doorgaat op de campus in Diepenbeek, zal één academiejaar duren. “We richten ons vooral op professionele bachelors. Het zijn dus hoofdzakelijk informatici die zich verder willen specialiseren,” zegt Tristan Fransen, coördinator van de opleiding.

Voluit heet de richting ‘Integrale benadering van mobiele applicatieontwikkeling’. Het is de bedoeling dat afgestudeerden nadien zelfstandig professionele applicaties voor smartphones en tablets kunnen ontwikkelen.

3 platformen
De Xios beseft dat de technologische ontwikkelingen elkaar zeer snel opvogen. Daarom wordt er gekozen voor de twee populairste platformen, iOS en Android, in combinatie met een hybride webtaal als HTML5.

Of ook niet-informatici kunnen deelnemen wordt nog individueel bekeken. “Vanuit andere richtingen is het ook mogelijk, maar dan moet er een vooronderzoek gebeuren en dan kunnen we beslissen om een student alsnog te laten deelnemen.”