Zowel Google als Microsoft werken momenteel aan een clouddienst die moet concurreren met EC2 van Amazon. Het gaat in beide gevallen om een zogenaamd Infrastructure as a Service-platform (IaaS). Daarbij kan je cloudruimte huren om bijvoorbeeld webapplicaties te laten draaien. Het nieuws wordt gemeld door GigaOM. Volgens bronnen van de site zal Microsoft zijn dienst […]

Advertentie

Zowel Google als Microsoft werken momenteel aan een clouddienst die moet concurreren met EC2 van Amazon.

Het gaat in beide gevallen om een zogenaamd Infrastructure as a Service-platform (IaaS). Daarbij kan je cloudruimte huren om bijvoorbeeld webapplicaties te laten draaien.

Het nieuws wordt gemeld door GigaOM. Volgens bronnen van de site zal Microsoft zijn dienst zeer binnenkort voorstellen op een cloudevent dat doorgaat op 7 juni. Google zou zijn platform eind dit jaar klaarhebben.

Het handige aan dit soort clouddiensten is dat je als ontwikkelaar ruimte of rekenkracht bijhuurt naargelang je toepassing dat nodig heeft. Dat moet kosten besparen, maar ook het risisco beperken dat je veel infrastructuur aankoopt die niet wordt gebruikt, of net te weinig wanneer je toepassing plots zeer succesvol wordt.

Tegenover onze collega’s van CNet geeft Google geen commentaar. Microsoft zegt dat het op 7 juni een event rond Windows Azure houdt, maar heeft verder naar eigen zeggen niets te melden momenteel.

Advertentie