Reinstaller helpt bij het (her-)installeren van apps op je Windows Phone nadat je de fabrieksinstellingen hebt hersteld of een nieuw toestel hebt gekocht. Na het in gebruik nemen van een nieuw toestel of na een harde reset is het vaak veel werk om weer alle apps te installeren. Bij Android gaat dat automatisch als je […]

Advertentie

Reinstaller helpt bij het (her-)installeren van apps op je Windows Phone nadat je de fabrieksinstellingen hebt hersteld of een nieuw toestel hebt gekocht.

Na het in gebruik nemen van een nieuw toestel of na een harde reset is het vaak veel werk om weer alle apps te installeren. Bij Android gaat dat automatisch als je weer inlogt met hetzelfde Google-account, maar Windows Phone heeft hier standaard geen voorziening voor. Op dat moment kan Reinstaller goed van pas komen.

Na het inloggen met je Windows Live ID haalt de app je aankoopgeschiedenis op van WindowsPhone.com en presenteert die in een lijst. Daarin kun je vervolgens aanvinken welke apps je opnieuw wilt installeren.

Er is door beperkingen van het platform wel nog een extra handeling nodig voor elke app die je installeert. Ook ‘ziet’ de app niet of een bepaalde app al is geïnstalleerd. Het proces gaat niettemin vrij snel, vooral omdat je niet meer zelf de apps hoeft op te zoeken in Marketplace.

Reinstaller is gratis beschikbaar voor Windows Phone Mango