November wordt genoemd als lanceringsmaand voor Windows 8. Tegen dan zouden de eerste tablets met het besturingssysteem te koop zijn. De eerste golf van tablets met Intel-processors en Windows 8 zal tegen die tijd overal te koop zijn zegt een bron dicht bij de toestelmakers aan onze collega’s van CNet. “Het schema is strak als […]

Advertentie

November wordt genoemd als lanceringsmaand voor Windows 8. Tegen dan zouden de eerste tablets met het besturingssysteem te koop zijn.

De eerste golf van tablets met Intel-processors en Windows 8 zal tegen die tijd overal te koop zijn zegt een bron dicht bij de toestelmakers aan onze collega’s van CNet.

“Het schema is strak als je kijkt naar wat Windows probeert te doen. Niet enkel met een nieuw besturingssysteem maar een nieuw besturingssysteem dat vier tot vijf architecturen moet laten draaien. Drie van ARM, een van Intel en AMD.”

Meer dan tablets
Het gaat volgens diezelfde bron niet enkel om tablets. Er zouden meer dan een dozijn designs zijn waarvan meer dan de helft hybride toestellen zijn. Het gaat hier bijvoorbeeld om tablets die een fysiek toetsenbord combineren.

Alle toestellen zullen draaien op Intel’s nieuwste Atom processor met codenaam Clover Trail. Deze chip is de eerste dual core Atom op het 32 nanometer proces.

Compatibiliteit
Volgens de bron zal Windows 8 voor Intel en AMD-processors in staat zijn om oudere software te draaien. Een aparte versie, Windows RT, is bedoeld voor toestellen met ARM-architectuur (Nvidia, Qualcomm en Texax Instruments).