Jetboost schakelt tijdelijk niet-noodzakelijke processen op je pc uit, zodat je alle rekenkracht kunt concentreren op je werk of je favoriete game. Jetboost is een simpel, doeltreffend programma dat een lijstje maakt van lopende processen en diensten op je pc.  Als je vervolgens een grafische game wilt draaien of voor werk zware software moet starten, […]

Jetboost schakelt tijdelijk niet-noodzakelijke processen op je pc uit, zodat je alle rekenkracht kunt concentreren op je werk of je favoriete game.

Jetboost is een simpel, doeltreffend programma dat een lijstje maakt van lopende processen en diensten op je pc.  Als je vervolgens een grafische game wilt draaien of voor werk zware software moet starten, heeft het een ‘killswitch’ die in een klap al die niet-noodzakelijke functies uitschakelt.

[download_file]

Dit Nederlandstalige programma is dus geen schoonmaaktool, noch heeft het tot doel om je computer op lange termijn te versnellen. Het komt simpelweg van pas als je alle beschikbare rekenkracht op dat moment nodig hebt en niet de snelste en krachtigste pc in huis hebt.

Hoewel Jetboost automatisch de processen en diensten aanvinkt waarvan het denkt dat je ze niet nodig hebt, kun je ook met de hand extra vermeldingen aanvinken of ze juist weghalen. Dankzij een sneltoetscombinatie is het mogelijk om het programma op elk mogelijk moment stop te zetten en je kunt zelf services toevoegen aan de lijst als die daar niet in voorkomen.

We denken dat Jetboost vooral een verschil zal maken op oudere pc’s of minder krachtige laptops, maar het kan nooit kwaad om het uit te proberen als een zware applicatie je machine regelmatig aan de grond doet lopen.