Het Europees Parlement heeft de lagere tarieven voor bellen, smsen en surfen in Europa goedgekeurd. De maatregelen werden eind maart al voorgesteld door Eurocommissaris Neelie Kroes maar zijn nu ook goedgekeurd door het Europees Parlement. Volgende maand geeft de Europese Raad haar zegen. In principe dalen de prijzen vanaf 1 juli. Bellen en smsen binnen […]


Het Europees Parlement heeft de lagere tarieven voor bellen, smsen en surfen in Europa goedgekeurd.

De maatregelen werden eind maart al voorgesteld door Eurocommissaris Neelie Kroes maar zijn nu ook goedgekeurd door het Europees Parlement. Volgende maand geeft de Europese Raad haar zegen.

In principe dalen de prijzen vanaf 1 juli. Bellen en smsen binnen de EU wordt al enkele jaren systematisch aangepakt. Voor het eerst wordt er dit jaar ook een maximumtarief ingesteld voor dataroaming. Dat komt neer op 85 eurocent per megabyte (inclusief btw). In 2013 en 2014 zakt dit naar 54,5 en, 24 eurocent.


Eerder dit jaar gaven we op ZDNet al een overzicht van de details. Zo krijg je sneller een waarschuwing en kan je vanaf 2014 zelfs een andere operator kiezen in het buitenland.