Google maakt bekend dat Android 4.0, alias Ice Cream Sandwich, inmiddels op 5 procent van alle Android-foons is geïnstalleerd. De nieuwste versie van het Google-besturingssysteem voor smartphones en tablets doet er tergend lang over om de Android-wereld te betreden, maar begint nu langzaam aan aan invloed te winnen. Was Ice Cream Sandwich (ICS) vorige maand […]

Advertentie

Google maakt bekend dat Android 4.0, alias Ice Cream Sandwich, inmiddels op 5 procent van alle Android-foons is geïnstalleerd.

De nieuwste versie van het Google-besturingssysteem voor smartphones en tablets doet er tergend lang over om de Android-wereld te betreden, maar begint nu langzaam aan aan invloed te winnen. Was Ice Cream Sandwich (ICS) vorige maand nog op 2,9 procent van alle toestellen te vinden, is dit percentage inmiddels aangezwollen naar 4,9 procent.

Het overgrote deel van de Android-toestellen draait nog altijd op Android 2.3 Gingerbread, dat op liefst 64,4 procent van alle smartphones en tablets met Android draait. Inmiddels heeft ICS wel al Android 3.0 Honeycomb ingehaald, dat op 3,3 procent van de toestellen draait. Dit besturingssysteem is alleen geschikt voor tablets en werd al snel overschaduwd door ICS, dat wel op groot en klein scherm werkt.

De cijfers zijn gemeten door het aantal toestellen te tellen dat in de afgelopen twee weken appwinkel Google Play hebben bezocht, wat kan betekenen dat de statistieken enigszins zijn vertekend. 

Nu successen als de Samsung Galaxy S2 en beloftevolle nieuwkomers als de Samsung Galaxy S3 of HTC One X ook draaien op ICS zal diens marktaandeel in de komende maanden snel gaan toenemen.
Met medewerking van Cnet.co.uk
 

Advertentie