Telenet blijft het mobiele netwerk van Mobistar gebruiken de komende vijf jaar. De twee verlengen hun overeenkomst. De strategische overeenkomst komt er op neer dat telenet zijn mobiel netwerk uitbouwt via de zendmasten van Mobistar. De twee tekenden in februari 2006 een eerste MVNO-overeenkomst. Drie jaar later volgde een uitbreiding naar een Full MVNO. Dat […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Telenet blijft het mobiele netwerk van Mobistar gebruiken de komende vijf jaar. De twee verlengen hun overeenkomst.

De strategische overeenkomst komt er op neer dat telenet zijn mobiel netwerk uitbouwt via de zendmasten van Mobistar. De twee tekenden in februari 2006 een eerste MVNO-overeenkomst. Drie jaar later volgde een uitbreiding naar een Full MVNO.

Dat laatste wil zeggen dat Telenet geen doorsnee virtuele operator is maar veel meer doet dan belminuten, smsjes en dataverkeer kopen en herverdelen. Het bedrijf heeft zijn eigen MSC (mobile switching center) waarmee het bijvoorbeeld zijn eigen dataverkeer kan regelen.

Voo
Via een samenwerking met Telenet zal ook de Waalse kabelmaatschappij Tecteo (Voo) gebruik kunnen maken van het netwerk van Mobistar.

Financiële details over de deal worden niet meegedeeld. Maar in 2009 kwam het er op neer dat Telenet het mobiele netwerk van Mobistar kan gebruiken. Mobistar mag op zijn beurt het glasvezelnetwerk van Telenet gebruiken om zijn mobiel dataverkeer in goede banen te leiden.