BlackBerry-maker zet alles op software

Op zijn gebruikersconferentie BlackBerry World besteedt Research in Motion  de meeste aandacht aan het lang verwachte BlackBerry 10. Het bedrijf presenteerde ook een prototype van een toestel met dit nieuwe besturingssysteem. Maar wanneer BB10-toestellen op de markt komen, is onbekend.

Enthousiasme

Research In Motion zit in de hoek waar de klappen vallen. De verkoop loopt terug, topmanagers en oprichters verlieten het bedrijf en het bedrijf had enkele maanden geleden nog af te rekenen met een uitval van het BlackBerry-systeem.

Op de problemen waar het bedrijf mee kampt, ging CEO Thorsten Heins tijdens zijn keynote amper in. “Ik weet dat er de laatste tijd heel wat zaken zijn geschreven over ons bedrijf. Maar ik zou hier niet staan, mocht ik er niet van zijn overtuigd dat we iets unieks maken”, stelde hij.

RIM liet de keynote beginnen met enkele ‘die hard’ BlackBerry fans aan bod te laten komen. Ook enkele vooraanstaande partners, zoals Salesforce.com, Citrix en Cisco, kwamen een hart onder de riem steken. Daarnaast doet het enthousiasme van de vele aanwezige BlackBerry-ontwikkelaars vermoeden dat het bedrijf nog verre van afgeschreven is.

Uitstel

De meeste aandacht ging naar BlackBerry 10 dat later dit jaar zal worden gelanceerd. Het bedrijf toonde een vernieuwde inbox en een verbeterd keyboard (waarbij gesuggereerde worden naar boven kunnen worden ‘geswiped’) en camera (die na het nemen van een slechte foto kan ‘teruggaan in de tijd" en zo een goede foto aanbiedt).

Heins benadrukte dat het prototype, een touchscreen smartphone onder de naam BB10 Dev Alpha, nog geen definitieve versie is. Het uitstel van het besturingssysteem en de nieuwe toestellen, speelt het bedrijf duidelijk parten. Want veel klanten wachten erop en willen liever geen nieuw toestel met het BlackBerry 7. “BlackBerry 10 is terug volledig vanaf nul gebouwd”, benadrukt Heins. “We nemen onze tijd om dit goed te doen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business