Nieuws

Meet je internetverkeer

Networx 5.2.2

In België hebben de meeste gebruikers nog altijd af te rekenen met bandbreedtelimieten, ingesteld door hun internetprovider. Wil je precies weten hoeveel bytes al door de pijplijn zijn gegaan, dan is Networx een uitstekende tool.

Networx, bedoeld voor Windows 32- en 64-bits en beschikbaar zowel in een installeerbare als in een draagbare variant, geeft je een overzicht van je downloads en uploads. Deze informatie wordt heel duidelijk gepresenteerd in de vorm van grafieken en laat zich makkelijk exporteren naar diverse formaten, waaronder xls, csv en html. Je kan op elk moment ook de datatransfer in real time volgen, waarbij je zowel de hoeveelheid data als de transfersnelheid afleest. Als je dat zo instelt, vertelt een permanente indicator op de Windows taakbalk je hoeveel data er op dat moment van of naar het internet gaan.

[download_file]

Bij het installeren vraagt Networx je welke netwerkadapter je voor je internetconnectie gebruikt: standaard wordt die verbinding dan gemonitord. Met een bijkomende installatie van WinPCap is het bovendien mogelijk een onderscheid te maken tussen internetverkeer en data die binnen je lokale netwerk blijven.

Interessant is ook de mogelijkheid om een visuele of auditieve waarschuwing te krijgen wanneer een ingestelde datalimiet is overschreden – of wanneer die juist niet wordt gehaald. In zo’n geval kan de tool meteen ook de pc afsluiten: immers, een plotse verhoging van het binnenkomend of uitgaand dataverkeer zou op een of andere aanval kunnen wijzen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business