Nieuws

Facebook verdubbelt zijn lobbymachine

Facebook heeft dit jaar al 650.000 dollar uitgegeven om in te praten op de Amerikaanse overheid. Het lobbybudget van heel 2011 was amper het dubbel daarvan.

De cijfers komen uit een verslag dat Facebook zelf indiende bij de Amerikaanse senaat. Zo’n verslag is verplicht, zodat burgers een beter inzicht krijgen in de manier waarop hun land bestuurd wordt.

Toevallig of niet, maar de Facebookcijfers worden bekend gemaakt midden in de week dat een hele hoop beslissingen over cyberveiligheid behandeld worden in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. In deze zogenaamde Cyber Week komen er volgens de site AllFacebook ook een hele hoop onderwerpen aan bod die Facebook aanbelangen.

Het geld dat Facebook aan lobbying uitgeeft is klein bier vergeleken met wat andere technologiebedrijven uitgeven. De huidige kwartaalcijfers van bijvoorbeeld Google zijn nog niet bekend, maar vorig kwartaal gaven ze 3,76 miljoen uit.

Facebook heeft er een duidelijk stijgende trend opzitten als het op lobbywerk aankomt. In het eerste kwartaal van 2010 gaven ze immers maar 41.390 dollar uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business