Wie gaat Base overnemen?

KPN bekijkt een eventuele verkoop van Base. Volgens Bloomberg is een Franse miljardair de opmerkelijkste kandidaat.

Het financiëel persbureau citeert anonieme bronnen die de verkoop zouden voorbereiden. Zij zeggen dat onder meer CVC Capital partners, Bain Capital en de Franse miljardair Xavier Niel willen meebieden. Ook investeringsbedrijven Apax Partners en Providence Equity Partners zouden een bod overwegen.

Officieel staat Base, ook bekend als KPN Group Belgium, niet te koop. Maar nadat Bloomberg vorige week schreef over verkoopsplannen bevestigde moederbedrijf KPN dat het de strategische mogelijkheden rond Base onderzoekt.

[related_article id=”158455″]

Niel, de opvallendste naam uit de lijst, is in Frankrijk bekend als mede-eigenaar van de krant Le Monde, maar ook als meerderheidsaandeelhouder van Iliad, een telecombedrijf dat met Free een prijsbrekende internetprovider uitbaat. Geen onbelangrijk details als je weet dat Base zich in België ook als goedkoop alternatief profileert.

Of toch Telenet en Voo?
Al kan de overname zich ook lokaler afspelen. De Tijd citeert telecomanalist Siddy Jobe van Bank Degroof. Hij ziet Telenet en Voo als meest logische overnemers. Mede omdat de operatoren vorig jaar mobiel spectrum hebben hebben gekocht en zich meer op mobiele activiteiten willen toeleggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business