KPN bekijkt een eventuele verkoop van Base. Volgens Bloomberg is een Franse miljardair de opmerkelijkste kandidaat. Het financiëel persbureau citeert anonieme bronnen die de verkoop zouden voorbereiden. Zij zeggen dat onder meer CVC Capital partners, Bain Capital en de Franse miljardair Xavier Niel willen meebieden. Ook investeringsbedrijven Apax Partners en Providence Equity Partners zouden een […]

Advertentie

KPN bekijkt een eventuele verkoop van Base. Volgens Bloomberg is een Franse miljardair de opmerkelijkste kandidaat.

Het financiëel persbureau citeert anonieme bronnen die de verkoop zouden voorbereiden. Zij zeggen dat onder meer CVC Capital partners, Bain Capital en de Franse miljardair Xavier Niel willen meebieden. Ook investeringsbedrijven Apax Partners en Providence Equity Partners zouden een bod overwegen.

Officieel staat Base, ook bekend als KPN Group Belgium, niet te koop. Maar nadat Bloomberg vorige week schreef over verkoopsplannen bevestigde moederbedrijf KPN dat het de strategische mogelijkheden rond Base onderzoekt.

Niel, de opvallendste naam uit de lijst, is in Frankrijk bekend als mede-eigenaar van de krant Le Monde, maar ook als meerderheidsaandeelhouder van Iliad, een telecombedrijf dat met Free een prijsbrekende internetprovider uitbaat. Geen onbelangrijk details als je weet dat Base zich in België ook als goedkoop alternatief profileert.

Of toch Telenet en Voo?
Al kan de overname zich ook lokaler afspelen. De Tijd citeert telecomanalist Siddy Jobe van Bank Degroof. Hij ziet Telenet en Voo als meest logische overnemers. Mede omdat de operatoren vorig jaar mobiel spectrum hebben hebben gekocht en zich meer op mobiele activiteiten willen toeleggen.

Advertentie