Microsoft doet het beter dan verwacht. De kwartaalcijfers van het bedrijf liggen hoger dan wat analisten hadden voorspeld. Het softwarebedrijf maakt zijn resultaten voor het derde fiscale kwartaal bekend. Het bedrijf maakt in die periode een winst van 5,11 miljard dollar of 60 dollarcent per aandeel. De omzet is in dezelfde periode gestegen met zes […]

Advertentie

Microsoft doet het beter dan verwacht. De kwartaalcijfers van het bedrijf liggen hoger dan wat analisten hadden voorspeld.

Het softwarebedrijf maakt zijn resultaten voor het derde fiscale kwartaal bekend. Het bedrijf maakt in die periode een winst van 5,11 miljard dollar of 60 dollarcent per aandeel. De omzet is in dezelfde periode gestegen met zes procent tot 17,41 miljard dollar.

Met die cijfers verrast Microsoft de analisten. Zij voorspelden ook positieve resultaten, maar lager dan wat de softwaregigant nu voorlegt.

De positieve trend geldt voor alle afdelingen van het bedrijf met uitzondering van Entertainment & Devices, het departement van onder meer de Xbox. Hier zakte de omzet met zestien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.