Microsoft breidt zijn Windows Store uit. Het bedrijf ondersteunt nu onder meer een Belgische en Nederlandse applicatiewinkel voor Windows 8. De shop is bedoeld voor Metro-applicaties in Windows 8 en ging in februari in preview-modus. Ontwikkelaars kunnen er hun gratis en betaalde applicaties kwijt. Tot nu toe was er van de Windows Store een aparte […]

Advertentie

Microsoft breidt zijn Windows Store uit. Het bedrijf ondersteunt nu onder meer een Belgische en Nederlandse applicatiewinkel voor Windows 8.

De shop is bedoeld voor Metro-applicaties in Windows 8 en ging in februari in preview-modus. Ontwikkelaars kunnen er hun gratis en betaalde applicaties kwijt.

Tot nu toe was er van de Windows Store een aparte catalogus voor Frankrijk, Duitsland, India, Japan, de VS en China. Die lijst wordt nu uitgebreid met 33 regio’s waaronder Nederland en België.

Landen die nog niet op de lijst staan vallen in de categorie ‘rest of world’. Ook zij kunnen dus applicaties downloaden en installeren als ze een consumer preview (bètaversie) van Windows 8 draaien.

De volledige lijst met aanpassingen kan je nalezen in de blogpost van het Windows Web Services team. Zo stjigt onder meer het aantal ondersteunde talen voor de goedkeuring van apps van vijf naar zeven.