Nieuws

Malwarebesmetting Macs blijft aanhouden

Twee weken na een grootscheepse malwareuitbraak op het Mac-platform zijn nog altijd zo’n 140.000 machines besmet.

Op zijn Security Response-blog meldt beveiligingsbedrijf Symantec dat het aantal slachtoffers van de zogenoemde Flashback-trojan sinds vorige week gestaag afneemt, maar dat nog altijd een groot aantal Mac-gebruikers met de verstekeling rondloopt. Afgelopen maandag waren nog altijd zo’n 142.000 mensen besmet, ondanks de grote aandacht voor de uitbraak en de stappen die Apple heeft ondernomen om van de trojan af te komen.

“De statistieken van onze ‘sinkhole’ laten op dagelijkse basis dalende cijfers zien. Desondanks hadden we oorspronkelijk verwacht dat we een snellere daling zouden zijn in het aantal infecties op dit punt, maar dit blijkt niet het geval te zijn”, zegt de antivirusspecialist.

De verwachtingen zijn vooral gebaseerd op recente acties van Apple, dat via verschillende softwareupdates het Java-lek afsloot dat verantwoordelijk is voor de besmetting en ook een verwijdertool uitbracht voor de Flashback-infectie. Een groot aantal antivirusbedrijven bracht daarnaast een eigen schoonmaker uit om de indringer te verwijderen. Op het hoogtepunt van de besmettingsgolf waren zo"n 600.000 Macs besmet, ongeveer een procent van het totale aantal verkochte machines.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business