Nokia start aan het einde van deze maand met de bouw van een fabriek in Vietnam, die het Aziatische land zo’n 10.000 nieuwe banen moet opleveren. Volgens de Vietnamese nieuwssite BáoMoi.com wacht de Finse fabrikant op dit moment alleen nog op de bouwvergunningen en zal het begin volgende week officieel starten met de constructie. Nog […]

Advertentie

Nokia start aan het einde van deze maand met de bouw van een fabriek in Vietnam, die het Aziatische land zo’n 10.000 nieuwe banen moet opleveren.

Volgens de Vietnamese nieuwssite BáoMoi.com wacht de Finse fabrikant op dit moment alleen nog op de bouwvergunningen en zal het begin volgende week officieel starten met de constructie. Nog dit jaar moeten al de eerste toestellen van de band rollen in de telefoonfabriek, die naar schatting 300 miljoen dollar zal kosten om te bouwen en tegen 2014 rond de 10.000 man moet tewerkstellen.

Nokia kondigde de verhuizing al begin vorig jaar aan en zei toen dat Vietnam geschikt was vanwege “zijn goede logistieke positie om groeimarkten te bedienen.” Het is dan ook vooral van plan om goedkope toestellen te produceren die de recente tegenvallende resultaten in opkomende landen als China en Rusland moeten goedmaken.

Begin februari maakte Nokia nog grootscheepse bezuinigingen bekend, waarbij zo’n 4.000 werknemers in Europa en Noord-Amerika hun baan verloren.

Advertentie