Volgens verse geruchten op het wereldwijde web is Google Drive volgende week beschikbaar. En wat meer is: je krijgt er zo maar even 5GB gratis opslagruimte. De geruchtenmolen draait al een tijdje op volle toeren, maar in maart werd bevestigd dat Google zijn eigen onlineopslag- en samenwerkingsdienst, Google Drive, ‘ergens in april’ zou lanceren. Dat […]

Advertentie

Volgens verse geruchten op het wereldwijde web is Google Drive volgende week beschikbaar. En wat meer is: je krijgt er zo maar even 5GB gratis opslagruimte.

De geruchtenmolen draait al een tijdje op volle toeren, maar in maart werd bevestigd dat Google zijn eigen onlineopslag- en samenwerkingsdienst, Google Drive, ‘ergens in april’ zou lanceren. Dat lijkt uit te komen, met enkele nieuwe details. Zo krijgt elke nieuwe gebruiker niet 1GB gratis opslag maar 5GB.

Dat zou een begrijpelijke beslissing zijn. Niet alleen heeft Google ongetwijfeld de middelen om woord te houden voor iedere gebruiker, het zou de concurrentie ook achter zich laten. Diensten als Dropbox geven je bij registratie immers ‘maar’ 2GB gratis opslagruimte. Die kan je wel uitbreiden door vrienden uit te nodigen, maar toch.

Vermoedelijk zul je ruimte bij kunnen kopen als 5GB toch nog niet genoeg blijkt.

Uitgebreide ondersteuning
Maar het echte verkoopsargument is dat Google Drive gebruikers potentieel meer flexibiliteit en toegangsopties biedt dan eender welke cloudprovider – of toch op consumentenniveau. Naast de mogelijkheden je data te integreren in Gmail en Google Apps ondersteunt Google ook G-Drive op Mac, Windows, iOS en Androidtoestellen.

Een exacte lancerings- of aankondigingsdatum is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de dienst midden volgende week het daglicht ziet.

Advertentie