KPN overweegt om de mobiele operator Base te verkopen. Na geruchten dit weekend bevestigt het bedrijf dat het de mogelijkheden onderzoekt. Dit weekend schreef Bloomberg op basis van anonieme bronnen dat KPN overweegt om Base te verkopen. Dat zou het moederbedrijf 1,8 miljard euro kunnen opleveren. Het proces zit volgens het persagentschap nog in een […]

KPN overweegt om de mobiele operator Base te verkopen. Na geruchten dit weekend bevestigt het bedrijf dat het de mogelijkheden onderzoekt.

Dit weekend schreef Bloomberg op basis van anonieme bronnen dat KPN overweegt om Base te verkopen. Dat zou het moederbedrijf 1,8 miljard euro kunnen opleveren.

Het proces zit volgens het persagentschap nog in een vroeg stadium. Tegen mei raakt er mogelijk meer informatie bekend omdat er dan informatie wordt verstuurd naar potentiële kopers.

Reactie KPN
Aanvankelijk gaf KPN geen commentaar maar in een verklaring geeft het bedrijf nu toe dat het de strategische opties bekijkt.

“KPN bekijkt voortdurend mogelijkheden in het kader van de uitvoering van de strategie. In het licht hiervan voert KPN een uitgebreid onderzoek naar de strategische mogelijkheden met betrekking tot de mobiele activiteiten in België.”

Wel nuanceert de Nederlandse telecomreus dat de uitkomst van het onderzoek nog niet duidelijk is. De verkoop van Base wordt dus overwogen, maar het plan staat nog niet vast.

Herstructureringen
De verkoop kan te maken hebben met de herstructurering die KPN momenteel doorvoert. In april vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat er vier- tot vijfduizend jobs zouden sneuvelen tegen 2015. Begin dit jaar zei het bedrijf dat het zijn herstructurering zou versnellen.

Toen de ontslagplannen destijds bekendraakten zei Base dat de Belgische afdeling geen gevaar liep. Dit omdat de operator goede resultaten kan voorleggen. Ontslagen zouden er dus niet komen bij Base, maar de kans dat het hele bedrijf wordt verkocht is wel reëel.

Eind december verkocht KPN al zijn Franse MVNO-dochter KPN France (Simyo) aan Bouygues Telecom. Wie Base eventueel zou kopen is voorlopig onbekend. Al verwacht Bloomberg dat het telecombedrijf vooral bij private investeringsmaatschappijen zijn kandidaten zal vinden.