Nieuws

De Nederlandse mobiele telecommarkt verandert

De Nederlandse mobiele telecommarkt verandert

In Nederland krijg je bij het afsluiten van een mobiel abonnement over het algemeen vrij grote korting op het toestel en veel Nederlanders kiezen bij het afsluiten van een mobiel abonnement dan ook voor een nieuw toestel. De maandlasten zijn wat hoger, maar door de korting op het toestel is het uiteindelijk toch voordeliger.

Toch is het de vraag of deze trend zich ook in 2012 voortzet. De prijzen van abonnementen zijn namelijk fors verhoogd. Welke opties heb je op dit moment als consument?

Een abonnement met toestel
Zoals hierboven ook al is vermeld, zijn de prijzen van mobiele abonnementen zijn door alle providers in Nederland de afgelopen tijd verhoogd en het is nog niet duidelijk of het einde van de prijsverhogingen in zicht is. Wat wel duidelijk is, is dat de prijs voor mobiele data het meest omhoog is gegaan en de korting die wordt gegeven op nieuwe toestellen omlaag is gegaan.

Doordat er minder korting wordt gegeven op een nieuw toestel is het afsluiten van een contract met een nieuw toestel minder aantrekkelijk. Het is dus belangrijk om voor het afsluiten van een contract goed na te denken over de totale kosten die daaraan verbonden zijn.

Een toestel leasen
Hi heeft in Nederland de primeur van een contract waarbij een toestel wordt geleased. Met zo’n contract kunnen gebruikers voor een bepaalde periode een toestel leasen en maandelijks een vaste hoeveelheid belminuten, sms-berichten en data kopen. Het toestel zal na de leaseperiode moeten worden geretourneerd aan de provider.

De prijzen van een leasecontract lijken echter vrij hoog en bovendien krijgt de klant bij het afsluiten van een leasecontract geen verzekering. Als de telefoon door toedoen van de klant beschadigd raakt, dan zal deze zelf de kosten voor reparatie moeten dekken of genoegen nemen met een goedkope standaardtelefoon voor de resterende looptijd van het contract.

Het sim only abonnement
Sim only abonnementen zijn abonnementen waarbij klanten alleen een sim-kaart van de provider krijgen, zonder toestel. Doordat er geen toestel bij het abonnement wordt geleverd, is het een stuk goedkoper dan een abonnement met toestel.

Hoewel de eerdergenoemde prijsverhogingen op belminuten, sms-berichten en data ook voor sim only abonnementen gelden, zullen klanten met een sim only abonnement geen last hebben van het feit dat er minder korting wordt gegeven op nieuwe toestellen.

Prepaid bellen
De laatste mogelijkheid is prepaid bellen. Bij prepaid bellen kopen klanten voor een bepaald bedrag beltegoed en voor dit bedrag mogen zij vervolgens de diensten van een provider gebruiken. Prepaid bellen is vooral nuttig voor mensen die weinig bellen of mensen die een beperkt budget hebben, dat niet mag worden overschreden.

Mensen die prepaid bellen zullen waarschijnlijk het minst merken van de veranderingen. Dit komt voornamelijk doordat prepaid bellers over het algemeen niet veel bellen en weinig data gebruiken.

Wat zal 2012 ons brengen?
Het is moeilijk te voorspellen wat er in 2012 op de mobiele telecommarkt gaat gebeuren. Het afsluiten van een abonnement met toestel lijkt op dit moment niet erg gunstig door de hoge prijzen en ook leasen lijkt geen aantrekkelijke optie, omdat de prijzen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business