In Peking heeft Intel meer details gegeven over de eigenschappen die Windows 8-tablets met een Intel-processor moeten hebben. De tablets, tenminste degenen die op chips van Intel draaien, hebben een Atom Z2760 Clover Trail. Dit is een dual core processor met een zogenaamde burst modus. Daarmee kan de chip tijdelijk sneller presteren wanneer dat nodig […]

Advertentie

In Peking heeft Intel meer details gegeven over de eigenschappen die Windows 8-tablets met een Intel-processor moeten hebben.

De tablets, tenminste degenen die op chips van Intel draaien, hebben een Atom Z2760 Clover Trail. Dit is een dual core processor met een zogenaamde burst modus. Daarmee kan de chip tijdelijk sneller presteren wanneer dat nodig is. Verder is er hyperthreading aanwezig. hiermee kan een dualcore chip zich gedragen als een quadcore chip.

Intel pleit voor twee soorten van toestellen: 10 inch tablets zoals we die vandaag kennen en hybride 11 inch toestellen. Die zouden ook een fysiek toetsenbord hebben.

Intel stelt eisen voor Windows 8 tablets.

Verder stelt de chipgigant de volgende vereisten:

  • Batterij: meer dan negen uur, al is dit theoretisch. De echte autonomie zal pas bekend zijn wanneer de eerste toestellen opduiken.
  • 3G/4G: een van beide mobiele verbindingen is een vereiste. Iets wat Intel desnoods zelf kan voorzien gezien het de draadloze afdeling van chipmaker Infineon heeft gekocht.
  • Gewicht/dikte: Minder dan 1,5 pond (0,68 kilo), dat is vergelijkbaar met de iPad. Het toestel moet minder dan negen dik zijn.

In welke mate de sector het bedrijf hierin volgt zal nog moeten blijken. Maar doorgaans Intel zijn partners wel te overtuigen. In dat geval weet je alvast welke tablets we in de nabije toekomst mogen verwachten.