Nieuws

Samsung houdt alle opties open

Samsung houdt alle opties open

Samsung doet het de laatste jaren erg goed op de markt voor mobiele telefoons en het Koreaanse concern is momenteel het bedrijf met de grootste omzet op deze markt. Hoewel Nokia nog altijd meer telefoons verkoopt, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Samsung ook het grootste aantal telefoons verkoopt.

De aanpak die Samsung gebruikt is heel anders dan de aanpak die de grootste concurrenten, Nokia en Apple, gebruiken. Samsung wedt namelijk niet op een enkel paard, maar ze hebben een enorm aanbod van telefoons en tablets en maken zelfs gebruik van meerdere besturingssystemen op al deze apparaten.

Samsung’s eigen Bada
Bada is een mobiel besturingssysteem dat door Samsung zelf is ontwikkeld. Samsung gebruikt het operating systeem vooral voor mid-end en high-end telefoons, zoals de Samsung S8500 Wave en de Samsung S8600 Wave. Het is een besturingssysteem dat is gebaseerd op Linux en het besturingssysteem is voorzien van de standaardapplicaties die op de meeste smartphones zijn te vinden. Toch kleven er enkele grote nadelen aan Bada, zo zijn er weinig aanvullende applicaties te vinden en is het gebruik van VOIP-diensten, zoals Skype, geblokkeerd.

Google’s Android
Het meest bekende en het belangrijkste besturingssysteem dat Samsung op dit moment gebruikt is Android van Google. Android is een besturingssysteem dat Samsung gebruikt voor telefoons in alle segmenten van de markt. Zo zijn de vlaggenschepen van Samsung zoals de Galaxy S2, de Galaxy Nexus en de Galaxy Note, maar ook mid-end en low-end telefoons zoals de Galaxy Gio en de Galaxy Mini uitgerust met Android.

Het Android besturingssysteem heeft een aantal voordelen. Zo is het het meest gebruikte mobiele besturingssysteem en zijn er dus veel applicaties te vinden. Android is bovendien een erg open besturingssysteem en de hele interface van het besturingssysteem kan worden aangepast door de gebruiker.

Microsoft’s Windows Phone 7
Samsung heeft ook enkele telefoons die gebruik maken van Microsoft’s Windows Phone, zoals de Omnia 7 en de Omnia W. De telefoons zijn in vergelijking met de Android telefoons iets minder krachtig, maar dit heeft ook te maken met de hardware-restricties die Microsoft makers van Windows 7 telefoons oplegt.

De grootste voordelen van telefoons met Windows Phone zijn dat het besturingssysteem voor die specifieke hardware is gemaakt en gebruikers dus weinig problemen zullen ondervinden met applicaties of delen van het besturingssysteem die niet compatibel zijn met de telefoon.

Windows Phone heeft echter nog geen groot marktaandeel weten te veroveren en daardoor is het aantal applicaties dat beschikbaar is nog altijd lager dan het aantal applicaties dat beschikbaar is voor Android en iOS.

Een effectieve strategie
Samsung houdt alle opties open en de strategie lijkt tot dusverre zijn vruchten af te werpen. De Android telefoons van Samsung doen het op dit moment erg goed en als Windows Phone het in de toekomst beter zal doen, dan heeft Samsung ook de kennis in huis om snel over te schakelen op dat platform.

De Koreaanse elektronicafabrikant kan bovendien altijd nog besluiten om het eigen besturingssysteem, Bada, verder door te ontwikkelen. Op deze manier is het niet afhankelijk van andere

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business