Nieuws

BlackBerry en Apple meest geschikt voor bedrijfsleven

Eerst BlackBerry, dan de iPhone en vervolgens de Windows Phone. Dat is de aangewezen volgorde als u een keuze moet maken voor een mobiel platform voor uw organisatie. Tenminste als beveiliging en beheer primeren.

Deze bevindingen komen voort uit een onderzoek uitgevoerd door Alimeter Group, Enterprise Mobility Foundation, Bloor Research en Trend Micro. Meer in detail bekeken blijkt uit de cijfers dat BlackBerry 7.0 het hoogste scoort, gevolgd door Apple iOS5, Windows Phone 7.5 en Google"s Android 2.3. Elk van deze platformen werd beoordeeld op een combinatie van factoren waaronder ingebouwde beveiliging, applicatiebeveiliging, authenticatie, firewall en virtualisatie.

BlackBerry

Een sterk punt bij BlackBerry is het vermogen om het aantal risicovolle activiteiten van gebruikers – zoals het verwijderen van wachtwoordbeveiliging – ongedaan te maken en te beveiligen van zodra er wordt geconnecteerd met de BlackBerry Enterprise Server (BES). Bij BlackBerry heeft de IT-afdeling het volledige beheer over het toestel.

iOS

Bij Apple ligt dit anders. De toepassing is zonder meer een stuk gebruiksvriendelijker, maar hier kan de IT-afdeling alleen items configureren als de gebruiker toestemming heeft gegeven. Anderzijds biedt de iOS-architectuur van Apple de gebruikers veel bescherming omdat alle applicaties geïntegreerd zijn in hun eigen afgeschermde omgeving. Dit maakt het heel lastig voor een malafide app om een andere applicatie te besmetten.

Windows Phone

De Windows Phone van Microsoft doet het vrij goed in het onderzoek van Alimeter Group, Trend Micro en co. "Microsoft heeft geleerd van de lessen uit het verleden en creëerde een redelijk robuust en veilig smartphone-besturingssysteem", klinkt het. Het platform gebruikt privileges en isolatietechnieken om afgeschermde "kamers" of ruimtes te creëren. Deze zogenaamde kamers zijn gebaseerd op een beleidssysteem dat bepaalt welke functies toegang hebben tot deze kamers. 

Android

Android ligt moeilijker. Bij het Android-platform hebben applicaties geen toegang tot het netwerk zonder toestemming van de gebruiker. Bij de installatie van een applicatie vraagt de telefoon of u toestemming wilt geven aan die app om een aantal acties op de telefoon uit te voeren. Maar voor een gebruiker is het moeilijk om daar een juiste inschatting in te maken. Als u toestemming geeft om een applicatie te installeren keurt u voortaan alle applicaties van die bepaalde distributeur goed, en daarmee zet u de poort wagenwijd open.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business