Dropbox is perfect voor het bewaren van bestanden op meerdere computers, maar het heeft zo zijn veiligheidsproblemen. SpiderOak biedt je wel waterdichte beveiliging. Net als Dropbox en SugarSync is SpiderOak backupsoftware voor de mobiele geest, waarmee je een backup kunt bewaren van gevoelige bestanden op het web en andere computers. Terwijl je in het geval […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Dropbox is perfect voor het bewaren van bestanden op meerdere computers, maar het heeft zo zijn veiligheidsproblemen. SpiderOak biedt je wel waterdichte beveiliging.

Net als Dropbox en SugarSync is SpiderOak backupsoftware voor de mobiele geest, waarmee je een backup kunt bewaren van gevoelige bestanden op het web en andere computers. Terwijl je in het geval van Dropbox bestanden moet kopiëren naar een speciale cloudmap, kan SpiderOak mappen op verschillende toestellen aan elkaar koppelen, waarna je diens bestanden met elkaar kunt synchroniseren.

[download_file]

SpiderOak biedt gebruikers gratis 2 GB opslag en vraagt je eerst een beheerder te installeren op elke computer. In tegenstelling tot Dropbox moet je eerst handmatig selecteren welke mappen je wilt synchroniseren of online wilt backuppen, terwijl andere synchronisatiesoftware automatisch alle bewaarde bestanden van het web haalt zodra je de client op een nieuw toestel hebt geïnstalleerd.

SpiderOak belooft, en levert, waterdichte beveiliging waar zijn concurrenten het tegen moeten afleggen. Hoewel de meeste synchronisatiesoftware je bestanden versleutelt met 256-bits AES-encryptie, gaat SpiderOak een stap verder dan programma’s als Dropbox. Omdat laatstgenoemde je bestanden pas versleutelt nadat die zijn gearriveerd op diens servers, is het in theorie mogelijk dat het bedrijf zo je bestanden kan inzien. Bij SpiderOak is dat onmogelijk: de versleuteling vindt plaats voordat je bestanden uploadt, waardoor alleen de houder van het wachtwoord, jij dus, de bestanden kan openen.

Wie meer wil weten over hoe SpiderOak werkt, bekijk dan zeker ook een eerdere recensie van AVG LiveKive, dat een vrijwel identieke versie van SpiderOak verspreidt onder AVG"s merknaam.

Hoewel dit programma zeker niet zo intuïtief is als Dropbox, biedt het wel veel meer mogelijkheden en veiligheid. Bovendien kun je voor een zeer schappelijk bedrag je opslaglimiet vergroten, als je daar tenminste interesse in hebt. Vergeet alleen nooit je wachtwoord, want er is geen enkele manier om het terug te halen.

SpiderOak biedt ondersteuning voor Windows, OS X en Linux en heeft mobiele applicaties voor Android en iOS.