Nieuws

Prepaid bellen viert dit jaar zijn 15e verjaardag

Prepaid bellen viert dit jaar zijn 15e verjaardag

Prepaid bellen bestaat aan het einde van dit jaar 15 jaar in Nederland en het is in ons land nog altijd een zeer populaire vorm van bellen. Nederland is in dat opzicht vrij uniek, want we hebben bijna het hoogste percentage prepaid bellers in Europa.

Voor de mensen die niet bekend zijn met het fenomeen prepaid bellen hebben we hier een kleine opsomming gemaakt van wat prepaid bellen precies inhoudt en wat de voordelen en de nadelen van prepaid bellen zijn.

Wat is prepaid bellen precies?
Het principe achter prepaid bellen is vrij eenvoudig. Je betaalt vooraf een bepaald bedrag aan een mobiele provider en vervolgens kun je voor dit bedrag gebruik maken van de diensten van de desbetreffende provider. Als het prepaid bedrag is verbruikt, dan zal je je tegoed moet opwaarderen als je weer gebruik wenst te maken van de diensten van de provider.

Het prepaid tegoed kan normaal gesproken op verschillende manieren worden opgeladen, zo kan er een kaart worden gekocht in de supermarkt of telecomwinkel, het tegoed kan worden opgewaardeerd op het internet en, als de prepaid sim-kaart aan een bankrekening wordt gekoppeld, dan is het is zelfs mogelijk om het beltegoed met de mobiele telefoon op te waarderen. Opwaarderen met de mobiele telefoon kan in dit geval per sms of door een speciaal nummer van de provider te bellen.

Waarom prepaid bellen?
Prepaid bellen heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen vast contract hebt en je de kosten dus goed onder controle kunnen worden gehouden. Je betaalt vooraf en je kunt nooit meer gebruiken dan je hebt betaald. Dit is ook een ideale oplossing voor ouders die hun kinderen een mobiele telefoon willen geven.
Een ander voordeel van prepaid bellen is dat je geen vast aantal belminuten hebt. Dit is vooral ideaal als je weinig belt. Je hebt geen minimum aantal minuten waarvoor je betaalt en zo betaal je dus ook nooit teveel.

Het is met prepaid bellen bovendien mogelijk om korting te krijgen op een mobiele telefoon. Als een prepaidkaart wordt aangeschaft in combinatie met een telefoon, dan is het vaak mogelijk om de telefoon iets goedkoper te krijgen. Hierbij moet wel worden vermeld dat de meeste prepaid telefoons vrij eenvoudige telefoons zijn en niet de meest hoogwaardige smartphones. Verwacht dus geen grote kortingen bij aanschaf van een nieuwe iPhone of Galaxy S2.

Heeft prepaid bellen ook nadelen?
Het Cruijffiaanse spreekwoord “ieder voordeel heb z’n nadeel” is niet geheel van toepassing op prepaid bellen; prepaid bellen heeft meer voordelen dan nadelen. Toch zit er 1 vrij groot nadeel aan prepaid bellen, het is namelijk over het algemeen iets duurder dan bellen met een abonnement. Als je gebruik maakt van een abonnement, dan zal je per belminuut, sms of data-unit meer betalen dan klanten die gebruik maken van een abonnement.

Voor mensen die weinig gebruik maken van de diensten van een provider zal het verschil in prijs vrij klein zijn. Het verschil kan echter groter worden wanneer je een grootverbruiker bent. De duurdere abonnementen zullen in dit geval veel voordeel geven en op die manier kunnen grootverbruikers dus veel geld besparen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business