Nieuws

Apple presenteert nieuwe iPad

Apple presenteert nieuwe iPad

De laatste weken lekten er op het internet steeds meer geruchten uit over de nieuwe iPad, maar het schepte geen duidelijkheid over wat de nieuwe iPad ons precies zou gaan brengen. Volgens sommige geruchten zou de nieuwe iPad over een geheel nieuwe processor beschikken, terwijl andere geruchten spraken over een andere schermdiagonaal. Er waren zelfs geruchten dat er 3 verschillende typen aan de iPad line-up zouden worden toegevoegd.

Gelukkig kwam aan alle onduidelijkheid een einde, de nieuwe iPad werd in een persconferentie aangekondigd door Apple. Tijdens de persconferentie begon Apple met het aankondigen van de nieuwe Apple TV. Gelukkig duurde de aankondiging van de Apple TV niet erg lang en ging men snel verder met het hoofdnieuws van de dag, “the new iPad”.

De specificaties
De nieuwe iPad zal worden uitgerust met een geheel nieuw Retina display. Dit is een display met een hoge resolutie, dat ook in de iPhone 4 en iPhone 4S terug is te vinden. Het nieuwe display van de iPad zal een resolutie van 2048×1536 pixels hebben en daarmee heeft de nieuwe iPad een resolutie die 4 x zo hoog is als de resolutie van de iPad 1 en 2.

Doordat het display meer pixels bevat, is er uiteraard ook extra processorkracht nodig. Apple heeft ervoor gekozen om de nieuwe iPad uit te rusten met een A5X-soc. De A5X is een dualcore processor die samenwerkt met een quadcore grafische processor. Met de grafische prestaties van de nieuwe iPad lijkt het dus wel goed te zitten en volgens Apple zou de nieuwe processor op grafisch gebied ongeveer 4 x zo snel zijn als de nieuwe Tegra3 processor van Nvidia.

Een nieuwe camera
Een van de zwakste punten van de iPad 2 was waarschijnlijk de camera en gelukkig heeft Apple besloten om de nieuwe iPad met een nieuwe camera uit te rusten. De nieuwe camera biedt gebruikers een resolutie van 5 megapixels en de camera beschikt over verschillende functies, waaronder autofocus. De camera ondersteunt het maken van opnamen in 1080p en het beeld kan softwarematig worden gestabiliseerd, waardoor opnames zonder schokken kunnen worden gemaakt.


Betere connectiviteit met eenzelfde batterijduur
Apple liet tijdens de persconferentie ook weten dat nieuwe iPad met nog meer netwerken verbinding maken. De grootste nieuwe naam in het rijtje is 4G LTE, hiermee kunnen snelheden tot 73 megabit per seconde worden gehaald. Helaas is dit voor ons, Nederlanders, geen grote verbetering. We zullen waarschijnlijk nog enkele jaren moeten wachten op 4G-netwerken in Nederland.

Positief nieuws is dat de nieuwe iPad eenzelfde batterijduur zal hebben als de oude iPad. Het apparaat kan bij normaal gebruik ongeveer 10 uur worden gebruikt en met 4G LTE ongeveer 9 uur.

Nieuwe software
Naast de nieuwe hardware, heeft Apple ook nieuwe software aangekondigd. Zo zal de nieuwe iPad over betere dicteersoftware beschikken. De dicteersoftware zal op dit moment alleen ondersteuning bieden aan de Japanse, Engelse, Duitse en Franse taal.

Naast de nieuwe dicteerfunctie zullen ook iMovie en iPhoto voor de nieuwe iPad verschijnen. Met deze software zal het nog eenvoudiger zijn om je eigen films en foto’s te bewerken en te voorzien van de leukste effecten.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business